Uztura speciāliste Kristīne Sekace

Personalizēts uztura DNS tests

Uztura speciāliste Kristīne Sekace

Izglītība:

  • Rīgas Stradiņa universitāte, bakalaura programma "Uzturs".
  • Starpaugstskolu maģistra programma „Uzturzinātne”.

Uztura speciālists ir augsti kvalificēta ārstniecības persona ar augstāko izglītību veselības aprūpē. Uztura speciālista galvenie uzdevumi ir veselības veicināšana profilaktiskos nolūkos, lai izvairītos no iespējamām veselības problēmām. kā arī katram pacientam individuāli atbilstoša uztura piemērošanu, jo katrs cilvēks ir unikāls un viņam ir vajadzīga individuālā pieeja.

Darbības lauks:

Tiek izstrādāta individuāla uztura programma, ja ir:

  • paaugsināts (liekais) vai pārāk zems svars;
  • 1. un 2. tipa cukura diabēts;
  • koronārās sirds slimības, t.sk. augsts holesterīna līmenis;
  • grūtniecība;
  • produktu nepanesība un uztura alerģijas;
  • veģetārisms;
  • kuņģa, aizkuņģa dziedzera, barības vada, aknu, nieru slimības;
  • caureja, aizcietējumi;
  • esat sportists;
  • interese uzzināt par sabalansētu uzturu, t.sk. vēlme kopā iepirkties veikalā;
  • individuālas ēdienkartes izstrāde attiecīgajam laika periodam;
  • jebkuri citi jautājumi uztura jomā.

Uztura rekomendācijas tiek sniegtas vienkāršā, saprotamā veidā, ņemot vērā darba un atpūtas režīmu, „mīļos” un „neēdamos” produktus un citus ieradumus, ka arī finansiālās un praktiskās iespējas!

Pirmajā konsultācijā notiek:

  • veselības stāvokļa izvērtēšana - anketa, intervija;
  • slimību vēstures noskaidrošana;
  • esošo uztura paradumu analīze;
  • svara svārstība dzīves laikā, iepriekšējie mēģinājumi to ietekmēt;
  • mērījumi: augums, svars, ķermeņa masas indekss, vidukļa, gurnu apkārtmērs;
  • ķermeņa kompozīcija (kopējie ķermeņa tauki, viscerālie tauki un ūdens daudzums organismā, muskuļu masa, kaulu minerālu svars, bazālā metabolisma vecums) noteikšana ar bioimpedanci;
  • ģenētisko analīžu datu interpretācija un uztura korekciju nozīmēšana.

Sagaidāmie rezultāti:

  • pozitīvas izmaiņas jūsu dzīvesveidā;
  • līdzšinējo ēšanas paradumu izmaiņas;
  • ķermeņa masas samazināšanās;
  • enerģijas un vitalitātes palielināšanās;
  • pašsajūtas uzlabošanās.